Bashkia Malësi e Madhe

1
5287

| Histori | Malësi e Madhe |

Artikuj nga gazeta “Malësia”
Gazeta Malësia
Hoti
Gruda
Kuçi
Kastrati
Rrjolli
Kryengritja e 1911
Prek Cali
Cur Gjeloshi
Malësorët prishin Shkodrën?

Qyteza shqiptare, që mbetet një vend burrash


Kopliku – Bashkia Malësi e Madhe

Këtu do të paraqesim shkrime historike për Malësinë e Madhe dhe fshatra e zona të veçanta të saj, të cilat i kemi marrë nga disa numra të gazetës “Malësia“, me ndihmën dhe kontributin e botuesit të saj, gazetarit të njohur, pasionant dhe të palodhur televiziv, Vasel Gilaj. Por këtu nuk do të mungojnë edhe shkrime të tjera për kulturën dhe ngjarjet e tanishme nga Malësia e Madhe. Një ndihmë në këtë drejtim po jep tani Revista FJALA e krijuar dhe mbajtur nga gazetari Gëzim Vuçaj.

Rrethi Malësi e Madhe në Shqipëri përbëhet nga

 1. Bashkia Koplik

dhe nga 5 komuna:

 1. Komuna Kelmend
 2. Kastrat
 3. Shkrel
 4. Rrethinat e Koplikut
 5. Komuna Gruemirë

të cilat, në vitin 2009 numërojnë rreth 40 015 zgjedhës. Termi “Malësi e Madhe” përfshin një territor në zonën e Mbishkodrës, që kishte në vetvete edhe zonat e Malësisë, që sot gjinden në Mal të Zi, si:

 1. Gruda
 2. Tuzi
 3. Kuçi
 4. Plava
 5. Gucia

etj.

Qyteti ose qyteza e Koplikut është një bashki dhe më poshtë po japim disa pamje:
(Kopliku ka ndryshuar me kohën, dhe këtu do sjellim edhe pamje të reja…)

Pamje e hyrjes së KoplikutPamje e hyrjes së Koplikut

Pamje e qendrës së KoplikutPamje e Koplikut

Bashkia Malësi e MadheBashkia Malësi e Madhe

Kishë në hyrje të KoplikutKishë në hyrje të Koplikut


Historia e kalasë Rozafa
Emri i kalasë Rozafa

Statutet e Shkodrës
Shkodra dhe motet
Rrethimi i Shkodrës

Artikuj nga “Fjala e Shkodres”
Fjala e Shkodrës
Katedralja e Shkodres
Kisha Zoja e Shkodres
Kisha e Shirqit
Xhamia e Plumbit
Kisha ortodokse
Sahati i Inglizit
Teatri shkodran

1 KOMENT

LINI NJË KOMENT

Ju lutem, futni komentin tuaj!
Ju lutem, futni emrin tuaj këtu