Bashkia Malësi e Madhe

1
15050

| Histori | Malësi e Madhe |

Artikuj nga gazeta “Malësia”
Gazeta Malësia
Hoti
Gruda
Kuçi
Kastrati
Rrjolli
Kryengritja e 1911
Prek Cali
Cur Gjeloshi
Malësorët prishin Shkodrën?

Qyteza shqiptare, që mbetet një vend burrash


Kopliku – Bashkia Malësi e Madhe

Këtu do të paraqesim shkrime historike për Malësinë e Madhe dhe fshatra e zona të veçanta të saj, të cilat i kemi marrë nga disa numra të gazetës “Malësia“, me ndihmën dhe kontributin e botuesit të saj, gazetarit të njohur, pasionant dhe të palodhur televiziv, Vasel Gilaj.

Por këtu nuk do të mungojnë edhe shkrime të tjera për kulturën dhe ngjarjet e tanishme nga Malësia e Madhe. Një ndihmë në këtë drejtim po jep tani Revista FJALA e krijuar dhe mbajtur nga gazetari Gëzim Vuçaj.

Rrethi Malësi e Madhe në Shqipëri përbëhet nga

 1. Bashkia Koplik

dhe nga 5 komuna:

 1. Komuna Kelmend
 2. Kastrat
 3. Shkrel
 4. Rrethinat e Koplikut
 5. Komuna Gruemirë

të cilat, në vitin 2009 numërojnë rreth 40 015 zgjedhës. Termi “Malësi e Madhe” përfshin një territor në zonën e Mbishkodrës, që kishte në vetvete edhe zonat e Malësisë, që sot gjinden në Mal të Zi, si:

 1. Gruda
 2. Tuzi
 3. Kuçi
 4. Plava
 5. Gucia

Qyteti ose qyteza e Koplikut është një bashki dhe më poshtë po japim disa pamje:
(Kopliku ka ndryshuar me kohën, dhe këtu do sjellim edhe pamje të reja…)

Pamje e hyrjes së KoplikutPamje e hyrjes së Koplikut (rruga tani është riveshur)

Pamje e qendrës së KoplikutPamje e Koplikut

Bashkia Malësi e MadheBashkia Malësi e Madhe

Kishë në hyrje të KoplikutKishë në hyrje të Koplikut (rruga tani është riveshur)


Historia e kalasë Rozafa
Emri i kalasë Rozafa

Statutet e Shkodrës
Shkodra dhe motet
Rrethimi i Shkodrës

Artikuj nga “Fjala e Shkodres”
Fjala e Shkodrës
Katedralja e Shkodres
Kisha Zoja e Shkodres
Kisha e Shirqit
Xhamia e Plumbit
Kisha ortodokse
Sahati i Inglizit
Teatri shkodran

SHKRUAJ NJË PËRGJIGJE

Ju lutem, shkruaj komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaj emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.