E enjte, 18 Korrik 2024

admin

Arben Çokaj - Mësues Fizike & Informatike :: Gazetar & Analist i pavarur :: Autor librash
spot_img

‘Rrethimi i Shkodrës’ i Marin Barletit i paraqet shkodranët trima e të pathyeshëm dhe me fuqi hyjnore

Shkarko librin në PDF: nga Marin Barleti (168 faqe) Mund të dhuroni: Arben Çokaj Sapo e përfundova përgatitjen në PDF të librit historik "Rrethimi i...

Gjergj Kastrioti – SKËNDERBEU

Gjergj Kastrioti - Skënderbeu - foto ilustrim Mund të dhuroni: Nga Ludvig Holberg (1684-1754) Përshtati dhe përktheu në shqip, nga një danishte e vjetër gotike Arben Çokaj. Dikur,...

Qyteti i Shkodrës

Bashkia Shkodër | Bashkia Malësi e Madhe | Bashkia Pukë Qyteti i Shkodrës është një qytet i vjetër i Shqipërisë. Në Rrethin e Shkoidrës shpesh...

MALËSIA e MADHE

Gjeografia e Malësia e Madhe Malësia e Madhe është krahinë e trojeve shqiptare, e cila shtrihet në territorin e Republikës së Shqipërisë, por edhe në...

Die Presse: Shkodra – një qytet që po ngrihet përsëri

Në Rrugën Kol Idromeno, shëtit i gjithë qyteti dhe shijon mbrëmjen, në sfond xhaminë Ebu Baker. Pamje ajrore e Shkodrës në luginën e Drinës....

Historia e Malësisë së Madhe

Historia e Malësisë - Në të kaluaren përfshinte pjesën veri-përëndimore të Shqipërisë veriore që nga Shala deri te Shpella e Berishes në brigjet e lumit...

Nxënësit myslimanë dhe ortodoksë, që ndoqën gjimnazin e jezuitëve në 50 vjerçarin e parë të shkollës (1877-1928)

Shkolla, Shkodër, 1876 AlbEmigrant, më 07/03/2020 150 nxënës myslimanë dhe 75 nxënës ortodoksë. Rradhitja emërore sipas radhës së mbiemrave. Shkolla, Parrucë Franceskanët në Shkodër, 1933

Duhen lexuar