E dielë, 21 Korrik 2024
KreuHistori

Histori

MALËSIA e MADHE

Gjeografia e Malësia e Madhe Malësia e Madhe është krahinë e trojeve shqiptare, e cila shtrihet në territorin e Republikës së Shqipërisë, por edhe në...

Die Presse: Shkodra – një qytet që po ngrihet përsëri

Në Rrugën Kol Idromeno, shëtit i gjithë qyteti dhe shijon mbrëmjen, në sfond xhaminë Ebu Baker. Pamje ajrore e Shkodrës në luginën e Drinës....

Historia e Malësisë së Madhe

Historia e Malësisë - Në të kaluaren përfshinte pjesën veri-përëndimore të Shqipërisë veriore që nga Shala deri te Shpella e Berishes në brigjet e lumit...

Nxënësit myslimanë dhe ortodoksë, që ndoqën gjimnazin e jezuitëve në 50 vjerçarin e parë të shkollës (1877-1928)

Shkolla, Shkodër, 1876 AlbEmigrant, më 07/03/2020 150 nxënës myslimanë dhe 75 nxënës ortodoksë. Rradhitja emërore sipas radhës së mbiemrave. Shkolla, Parrucë Franceskanët në Shkodër, 1933

Migjeni dhe Ekspresionizmi

Fragment nga punimi estetik i autores Xheni Shehaj Kur është fjala për të kuptuar se nga cila shkollë letrare, nga cili drejtim, rrymë a...

MIGJENI, MË KONCEPTUALI I LETRAVE SHQIPE

Moikom Zeqo Migjeni është një nga shkrimtarët më të ribotuar në Shqipëri, i përkthyer në shumë gjuhë të botës. Botimet e Migjenit bazohen të gjitha...

Pjetër Logoreci

B I O Pjetër Logoreci ka lindur në Shkodër më 1956. Pasi ka kryer gjimnazin dhe shkollën e mesme industriale në Shkodër, ka kryer edhe...

Duhen lexuar