E enjte, 18 Korrik 2024
KreuLetërsi

Letërsi

Gjon Shllaku (1923-2003)

Gjon Shllaku (Shkodër, 24 mars 1923 - 16 gusht 2003) ka qenë seminarist dhe më tej u shqua si përkthyes i klasikëve grekë, latinë,...

Primo Shllaku (1947) (poezi)

Poeti Primo Shllaku u lind në Shkoder me 16 dhjetor 1947. Shkollen fillore e kreu ne qytetin e lindjes. Pasi mbaron studimet ne Universitetin...

Ndoc Gjetja (1944-2010)

Ndoc Gjetja u lind më 9 mars 1944 në fshatin Bërdicë të Shkodrës. Kur ishte shtatë vjec, prindërit e tij u vendosën me...

Ndre Mjeda (1866-1937)

Lindi në Shkodër më 1866. Si i ri me intelekt të zhvilluar, i talentuar dhe studioz, tërhoqi vëmendjen e jezuitëve, të cilët menduan...

Migjeni, kush ishte shkrimtari i njohur

- Vetëvrasja e trumcakut - Zoti të dhashtë -- nga Korrieri, 18.08.2003 Millosh Gjergj Nikolla u lind ne Shkoder, ku kaloi femijerine e cila ishte prekese, e...

“Si e vodhën dhe e falsifikuan jetën e veprën e Migjenit”

Për herë të parë "Gazeta" publikon kujtimet e panjohura të Profesor Skënder Luarasit lidhur me marrëdhëniet e kontraditat me kolegët shkrimtarë dhe udhëheqjen...

Të fshehtat e Migjenit rrëfehen në një libër të ri

Migjeni (1911-1938) Letrat e dashurisë së Bojkës, fotografi, shënime, e një poezi e pabotuar më parë, janë mbledhur nga e mbesa e poetit, Angjelina. “Migjeni-Vepra”...

Duhen lexuar