E mërkurë, 17 Korrik 2024

H I S T O R I

Qyteti i Shkodrës

Bashkia Shkodër | Bashkia Malësi e Madhe | Bashkia...

MALËSIA e MADHE

Gjeografia e Malësia e Madhe Malësia e Madhe është krahinë...

Die Presse: Shkodra – një qytet që po ngrihet përsëri

Në Rrugën Kol Idromeno, shëtit i gjithë qyteti dhe...

Historia e Malësisë së Madhe

Historia e Malësisë - Në të kaluaren përfshinte pjesën veri-përëndimore...

Nxënësit myslimanë dhe ortodoksë, që ndoqën gjimnazin e jezuitëve në 50 vjerçarin e parë të shkollës (1877-1928)

Shkolla, Shkodër, 1876 AlbEmigrant, më 07/03/2020 150 nxënës myslimanë dhe 75...

L E T Ë R S I

Imzot Frano Illia, njeriu që i kushtoi jetën kishës, kombit dhe kulturës

Dossier nga Kastriot Marku Duke e parë furinë e tërbimit...

Gjon Shllaku (1923-2003)

Gjon Shllaku (Shkodër, 24 mars 1923 - 16 gusht...

Primo Shllaku (1947) (poezi)

Poeti Primo Shllaku u lind në Shkoder me...

Ndoc Gjetja (1944-2010)

Ndoc Gjetja u lind më 9 mars 1944...

Ndre Mjeda (1866-1937)

Lindi në Shkodër më 1866. Si i ri...

I N F O

U D H Ë T I M E

Shkrimet e fundit

‘Rrethimi i Shkodrës’ i Marin Barletit i paraqet shkodranët trima e të pathyeshëm dhe me fuqi hyjnore

Shkarko librin në PDF: nga Marin Barleti (168 faqe) Mund të dhuroni: Arben Çokaj Sapo e përfundova përgatitjen në PDF të librit historik "Rrethimi i...

Gjergj Kastrioti – SKËNDERBEU

Gjergj Kastrioti - Skënderbeu - foto ilustrim Mund të dhuroni: Nga Ludvig Holberg (1684-1754) Përshtati dhe përktheu në shqip, nga një danishte e vjetër gotike Arben Çokaj. Dikur,...

Qyteti i Shkodrës

Bashkia Shkodër | Bashkia Malësi e Madhe | Bashkia Pukë Qyteti i Shkodrës është një qytet i vjetër i Shqipërisë. Në Rrethin e Shkoidrës shpesh...

MALËSIA e MADHE

Gjeografia e Malësia e Madhe Malësia e Madhe është krahinë e trojeve shqiptare, e cila shtrihet në territorin e Republikës së Shqipërisë, por edhe në...

Die Presse: Shkodra – një qytet që po ngrihet përsëri

Në Rrugën Kol Idromeno, shëtit i gjithë qyteti dhe shijon mbrëmjen, në sfond xhaminë Ebu Baker. Pamje ajrore e Shkodrës në luginën e Drinës....

Historia e Malësisë së Madhe

Historia e Malësisë - Në të kaluaren përfshinte pjesën veri-përëndimore të Shqipërisë veriore që nga Shala deri te Shpella e Berishes në brigjet e lumit...

Nxënësit myslimanë dhe ortodoksë, që ndoqën gjimnazin e jezuitëve në 50 vjerçarin e parë të shkollës (1877-1928)

Shkolla, Shkodër, 1876 AlbEmigrant, më 07/03/2020 150 nxënës myslimanë dhe 75 nxënës ortodoksë. Rradhitja emërore sipas radhës së mbiemrave. Shkolla, Parrucë Franceskanët në Shkodër, 1933

Migjeni dhe Ekspresionizmi

Fragment nga punimi estetik i autores Xheni Shehaj Kur është fjala për të kuptuar se nga cila shkollë letrare, nga cili drejtim, rrymë a...

F O T O G R A F I

MALËSIA e MADHE

Gjeografia e Malësia e Madhe Malësia e Madhe është krahinë...

Pjetër Logoreci

B I O Pjetër Logoreci ka lindur në Shkodër më...

Bashkia Malësi e Madhe

| Histori | Malësi e Madhe | Artikuj nga gazeta...

Fototeka Marubi (I)

Fotografi të tjera... Familja Marubi Alpet e Shkodrës Foto - Turizëm Foto -...

Fototeka Marubi

Fotografi të tjera... Familja Marubi Alpet e Shkodrës Foto - Turizëm Foto -...