E dielë, 21 Korrik 2024

H I S T O R I

Qyteti i Shkodrës

Bashkia Shkodër | Bashkia Malësi e Madhe | Bashkia...

MALËSIA e MADHE

Gjeografia e Malësia e Madhe Malësia e Madhe është krahinë...

Die Presse: Shkodra – një qytet që po ngrihet përsëri

Në Rrugën Kol Idromeno, shëtit i gjithë qyteti dhe...

Historia e Malësisë së Madhe

Historia e Malësisë - Në të kaluaren përfshinte pjesën veri-përëndimore...

Nxënësit myslimanë dhe ortodoksë, që ndoqën gjimnazin e jezuitëve në 50 vjerçarin e parë të shkollës (1877-1928)

Shkolla, Shkodër, 1876 AlbEmigrant, më 07/03/2020 150 nxënës myslimanë dhe 75...

L E T Ë R S I

Imzot Frano Illia, njeriu që i kushtoi jetën kishës, kombit dhe kulturës

Dossier nga Kastriot Marku Duke e parë furinë e tërbimit...

Gjon Shllaku (1923-2003)

Gjon Shllaku (Shkodër, 24 mars 1923 - 16 gusht...

Primo Shllaku (1947) (poezi)

Poeti Primo Shllaku u lind në Shkoder me...

Ndoc Gjetja (1944-2010)

Ndoc Gjetja u lind më 9 mars 1944...

Ndre Mjeda (1866-1937)

Lindi në Shkodër më 1866. Si i ri...

I N F O

U D H Ë T I M E

Shkrimet e fundit

Fototeka Marubi

Marubi National Museum of Photography www.marubi.gov.al Pjetro Marubi (1834-1903) - themelues i fotografisë shqiptare dhe ballkanase  Artizanantë në pazar Pamje e Kalasë "Rozafa" Varkë në liqen Pamje e Kalasë "Rozafa" Pamje e...

Pamje nga Qarku i Shkodrës

Pjaca e Shkodrës Pamje nga Shkodra Hotel Rozafa Grand Hotel Europa Foto Turizëm, pamje nga bregdeti shqiptar Fotografi | Foto-galeri

Dinastia e Marubëve

-- nga Rudina Llazari - legjenda e shekujve në fotografi. "Ah, sikur të kish qenë gjallë njëri nga Marubët". Kështu thuhet të kete thënë në fillimin...

Alpet e Shkodrës

Këtu paraqiten disa pamje nga Alpet e Shkodrës... - Malësi e Madhe.  

Informacion mbi Qarkun e Shkodrës

Këtu do të paraqitet një informacion i përgjithshëm në shqip dhe anglisht për Qarkun e Shkodrës, Universitetin "Luigj Gurakuqi", dhe institucionet e pushtetit lokal...

Lajme nga Shkodra

Media NëLinjë Shkodër Në këtë përfshihen lidhje për lajmet e fundit etj. nga Qarku i Shkodrës. Më poshtë jepen referenca të tjera, ku mund të...

Statutet e Shkodrës (shek. XIV-XVI)

Shkrime me interes: Familja Marubi Historia e kalasë Rozafa Emri i kalasë Rozafa Statutet e Shkodrës Shkodra dhe motet Rrethimi i Shkodrës -- Dëshmia e qytetërimit - Migena Hoxhalli -- Vlera e një...

F O T O G R A F I

MALËSIA e MADHE

Gjeografia e Malësia e Madhe Malësia e Madhe është krahinë...

Pjetër Logoreci

B I O Pjetër Logoreci ka lindur në Shkodër më...

Bashkia Malësi e Madhe

| Histori | Malësi e Madhe | Artikuj nga gazeta...

Fototeka Marubi (I)

Fotografi të tjera... Familja Marubi Alpet e Shkodrës Foto - Turizëm Foto -...

Fototeka Marubi

Fotografi të tjera... Familja Marubi Alpet e Shkodrës Foto - Turizëm Foto -...