HISTORI NGA QYTETI NË VA

Nga FATOS BAXHAKU, Gazeta "Shqip", 8 shkurt 2009 Drini është fryrë ca frikshëm nga shirat e rreptë, që kanë përfshirë Veriun në këto ditë shkurti... ...

REVISTA „URTIA“ TRAJTON FENOMENIN E BIOETIKËS NË SHOQËRINË E SOTME

-- nga Shefqet Dibrani, Zvicër, 9 fror 2003. Numri më i ri i revistës “Urtia” 1-2 (15) dhjetor 2002, që e botojnë studentët e teologjisë...

Kur është hapur shkolla e parë shqipe?!…

P. DONAT KURTI, O.F.M. - "SHKOLLAT"  Ne ndërgjegjen kolektive shqiptare është ngulitur nga shkatërruesat e saj viti 1887. Kaluan më shumë se 10 vjet...

Teatri shkodran

- Klementi XI – Albani HISTORI SHKODRANE - Kisha Zoja e Shkodrës - Kisha e Shirqit - Xhamia e Plumbit - Kisha ortodokse - Sahati i Inglizit - Teatri shkodran Gjurmë dhe...

Çifti Jakova – një tragjedi e diktaturës

-- marrë nga Reportazh HISTORIA E DREJTUESIT TE KOMITETIT QENDROR QE SHPEJT U QUAJT "ARMIK I POPULLIT", VUAJTJET, SFIDAT DHE SAKRIFICAT E NJE NENE PER...

Shpëtim Kelmendi

Fitues i çmimit "Penda e Argjendë" poezi, 1999 S'MATEM ME TË SOTMEN E DIKUJT, POR ME TË DJESHMËN TIME Intervistë Cili është vendi i letërsisë në...

Frederik Shiroka – kirurg me përmasa europiane dhe botërore

-- shkruar nga Prof. Flamur Tartari Eshte kenaqesi i madhe qe sot ne te kujtojme disa nga intelektualet e shquar te kombit tone, te...

Shkodra Free Zone

-- nga Ferid R. Hoti Dr. Ferid R. Hoti ka lindur në Shkodër më 21.11.1943 në një familje të vjetër qytetare, të njohur për...

Shkëlqimi venecian që vjen nga Shkodra

Çdo vit Shkodra furnizon karnavalet e Venecias me 30 mije maska. Prej pese vjetesh prodhimet e laboratorit shqiptar jane me te kerkuarat, per shkak...

Shkodra e 1916-ës në pesë fotot ekskluzive të bëra nga austriakët

-- nga Rezarta Delisula, Gazeta Shqiptare, 22.02.2003 Jeta e 88-vjeçares Tonine Fishta, e cila ruan fotot e pabotuara ku protagoniste ka qenë edhe vetë....

Kryeqyteti verior pasqyrohet në librin “Shkodra dhe Motet”

HISTORI SHKODRANE - Shkodra dhe motet I - nga Hamdi Bushati - Qyteti i Shkodrës - Zanafilla e Shkodrës - Rrethimi i Shkodrës * * * - Historia e 'Rozafës' - Historia...

Sokol Zekaj

“Vera Fantastike” - poezi - Shtëpia Botuese Camaj-Pipa Shkodër 2003 Një paraqitje e shkurtër SOKOL ZEKAJ eshte nje autor i brezit te viteve 90, kur dhe doli me...

Rrethimi i Shkodrës

Shkrime me interes: - Familja Marubi - Historia e kalasë Rozafa - Emri i kalasë Rozafa - Statutet e Shkodrës - Shkodra dhe motet - Rrethimi i Shkodrës HISTORI SHKODRANE - Shkodra...

Skënder Drini (1935-2014)

Refleksione mbi Shkodrën Koha Jone - 30.09.2002 Ky qytet të fut ne mendime të thella dhe të trishton. Të trishton sepse nuk jeton si nje...

Sahati i inglizit në Shkodër

- Klementi XI – Albani HISTORI SHKODRANE - Kisha Zoja e Shkodrës - Kisha e Shirqit - Xhamia e Plumbit - Kisha ortodokse - Sahati i Inglizit - Teatri shkodran Ish Muzeu...

Andrea Skanjeti (1906-1992)

5 vëllezërit Skanjeti - Andrea 1906-1992, Emanueli 1911-1953, Viktori 1922-1982, Federiku 1908-1988, Mariani 1920-2003 "100 vjet teatër në Shkodër" Në kuadër të aktiviteteve që u...

Ramadan Sokoli – studiuesi që shqipëroi shekujt

Lidhur me veprën "16 shekuj" të Ramadan Sokolit. Botim i Shtëpisë Botuese "EURORILINDJA". Tiranë, 1994. Me emrin e Ramadan Sokolit është e lidhur historia...

Emblema zyrtare e Shkodrës

Kjo emblemë e zmadhuar i përket fisit të Balshajve, dhe tani është emblema zyrtare e qytetit të Shkodrës. Për arsye të regjimit komunist...

Shoqëria Kulturore-Artistike “Rozafat”

- Klementi XI – Albani HISTORI SHKODRANE - Kisha Zoja e Shkodrës - Kisha e Shirqit - Xhamia e Plumbit - Kisha ortodokse - Sahati i Inglizit - Teatri shkodran -- nga...

Frederik Rreshpja (1940-2006)

S'të sjell në këtë botë dashuria ime Frederik Rreshpja - një nga poetët shkodranë të persekutuar nga regjimi komunist në Shqipëri. KUR TRISHTOHEM SHKRUAJ, SHKRUAJ... -- Intervistë...