- Vdekja tragjike Kompozitor gjenial, krijuesi i operas së parë shqiptare Kompozitor i shquar dhe themeluesi i gjinisë së operas kombëtare shqiptare, me dy veprat e tij "Gjergj Kastrioti-Skënderbeu" dhe "Mrika". Kjo e fundit ishte opera e parë në historinë...
Gjon Shllaku (Shkodër, 24 mars 1923 - 16 gusht 2003) ka qenë seminarist dhe më tej u shqua si përkthyes i klasikëve grekë, latinë, francezë. Jeta Leu djali i dytë i Prelë Shllakut dhe Pinës së Hilë Temalit, mes Lecit dhe...
- Rrëzimi i bustit të Stalinit EN - This interesting photo has been donated to Shkoder.net... by Nirvana Pistulli. The Albanian flag without the communist star has been for many years saved in Shkoder by Pistulli Family, which has waited impatiently for...
| Histori | Malësi e Madhe | Artikuj nga gazeta "Malësia" Hoti Gruda Kuçi Kastrati Rrjolli Kryengritja e 1911 Prek Cali Cur Gjeloshi Malësorët prishin Shkodrën? Përgatiti: Mark Bregu, Gazeta "Malësia", prill 2001 Në pamjen e parë kjo anatemë të ngjason si një thash e them, si nji çështje pa...
- Merr Kushtetutën e Shqipërisë .PDF - Merr Kushtetutën e Kosovës .PDF - Merr Kushtetutën e SHBA-së .PDF - Merr Kushtetutën e Gjermanisë .PDF (english) Në këtë hapësirë po ju ofrojmë ligjin themelor të shtetit shqiptar, kosovar dhe atij amerikan. Kushtetuta e Republikës...

| Histori | Malësi e Madhe | Gruda Artikuj nga gazeta "Malësia" Hoti Gruda Kuçi Kastrati Rrjolli Kryengritja e 1911 Prek Cali Cur Gjeloshi Malësorët prishin Shkodrën? Kuçi në fokus Përgatiti: Ndue BACAJ, Gazeta "Malësia", prill 2001 Në vazhdim të shkrimeve enciklopedike të gazetës tonë për trevat veriore shqiptare, sot do të...
| Histori | Malësi e Madhe | Artikuj nga gazeta "Malësia" Hoti Gruda Kuçi Kastrati Rrjolli Kryengritja e 1911 Prek Cali Cur Gjeloshi Malësorët prishin Shkodrën? ... Qyteza shqiptare, që mbetet një vend burrash Kopliku - Bashkia Malësi e Madhe Këtu do të paraqesim shkrime historike për Malësinë e Madhe dhe fshatra...

-- marrë nga libri "Me Kryq dhe pendë" Klajd Kapinova, ka kryer Universitetin e Tiranës, dega Gjeografi më 1987. Ka bërë specializime pasuniversitare për mjedisin dhe si metodist i gjeografisë. Ka studime e botime në fushën e gjeografisë, sidomos...
- Klementi XI – Albani HISTORI SHKODRANE - Kisha Zoja e Shkodrës - Kisha e Shirqit - Xhamia e Plumbit - Kisha ortodokse - Sahati i Inglizit - Teatri shkodran Kisha e Zonjës së Këshillit të Mirë Katolikë e myslimanë janë "grindur" gjatë për përkatësinë e trojeve të...
Nekrologji për një mendje të ndritur - me rastin e vdekjes së albanologut Jup Kastrati -- nga Dr. Moikom Zeqo, Koha Jonë 21.10.2002 - Raca e dijetareve eshte nje race durimshume dhe e plotfuqishme. Sipas nje parabole te Senekes pergjithesisht dijetaret...
- Reklama -

TË PREFERUARA

MEDIAT SOCIALE

3,297TifozaPëlqe
0NdjekësNdjek
156NdjekësNdjek
3AbonentëAbonohu