Ditari intim i Bedi Pipës

Letërsia shkodrane Letërsia shqiptare trashëgon një fond të pasur vlerash nga krijuesit shkodranë. Që nga koha e Marin Barletit, në Rilindjen Kombëtare e deri pas...

“Moj e vogla si floriri”

Letërsia shkodrane Letërsia shqiptare trashëgon një fond të pasur vlerash nga krijuesit shkodranë. Që nga koha e Marin Barletit, në Rilindjen Kombëtare e deri pas...

Ja si e grabiti Sigurimi profesor Angjelin Saraçin

Historia e panjohur e familjes së vjetër shkodrane Saraçi, ku pinjollët e saj pasi ishin diplomuar në universitetet e Vjenës, përfunduan në burgjet e...

Lajme nga Shkodra – arkivi

Lajme nga Shkodra Arkivi i lajmeve. Lajme të freskëta nga Qarku i Shkodrës, me aq mundësi sa kemi. Për më tepër, refero lidhjet djathtas dhe...

Ridvan Dibra (1959)

Letërsi :: Dibra auf Deutsch -- Vizito më tepër: http://www.albacenter.it/ridvandibra/ - RISITË NARRATIVE E STRUKTURORE TË RIDVAN DIBRËS Plagë të Moisiut... Rrëzimi i monumentit Dhjetë histori ...

Pjetër Arbnori (1935 – 2006)

- fjalim me rastin e vdekjes së Mbretëreshës shqiptare Geraldinë - tetor 2002.  Lindur në Durrës me 18 janar 1935. 14 vjeç fillon të marrë...

ARSHI PIPA – poezi

Letërsia shkodrane Letërsia shqiptare trashëgon një fond të pasur vlerash nga krijuesit shkodranë. Që nga koha e Marin Barletit, në Rilindjen Kombëtare e deri pas...

Shoku im Arshi Pipa

Letërsia shkodrane Letërsia shqiptare trashëgon një fond të pasur vlerash nga krijuesit shkodranë. Që nga koha e Marin Barletit, në Rilindjen Kombëtare e deri pas...

“ARSHI PIPA – njeriu dhe vepra”

Letërsia shkodrane Letërsia shqiptare trashëgon një fond të pasur vlerash nga krijuesit shkodranë. Që nga koha e Marin Barletit, në Rilindjen Kombëtare e deri pas...

Anton Pashku – SISTEMI LETRAR

Letërsia shkodrane Letërsia shqiptare trashëgon një fond të pasur vlerash nga krijuesit shkodranë. Që nga koha e Marin Barletit, në Rilindjen Kombëtare e deri pas...

Ana tjetër e pasqyrës

Mbi librin me intervista, me të njëjtin titull, të poetit Gjekë Marinaj -- nga Arben Çokaj, 26 nëntor 2003 Poeti Gjekë Marinaj ka ndryshuar stil....

Alban Kraja – publicist i brezit të ri shkodran

Kush është Alban Kraja Ka lindur në Shkodër - Shqipëri në vitin 1970. Ka mbaruar universitetin "Luigj Gurakuqi" në Shkodër. Dega Gjuhë-Letërsi shqipe. Eshte nje nga pioneret...

FANATIZMI – një turp për personin dhe për shoqërinë

-- nga Anton Harapi Zotni të ndershëm, Më falni për guximin: due ta përballoj çashtjen ma delikate në jetën shqiptare. Kush e kishte zanë besë?... Antagonizmi fetar...

Aleksandër Gera (1926-2001)

- Punoi si mësues dhe në sektorin e kulturës dhe si bibliotekar në bibliotekën “Marin Barleti” të Shkodrës. I njohur si poet dhe hartues...

Anton Çefa (1935)

-- nga Ledia Dushi Gazeta Shqiptare, 10 qershor 2002 MOTIV I HERSHEM SHKODRAN Ka lindur në Shkodër më 1935. Student dhe pedagog i shkëlqyer, studiues...

Fjala e Lirë – Arkivi

"Fjala e Lirë", Arkivi 2003 | 2004 2005 | 2006 2007 | 2008 2009 Faqe relevante: Fjala e Lirë http://www.fjala.info BMC Computer http://www.bmconline.info Uebfaqe për Arben Çokaj http://www.cokaj.info MailingList Lajmëtari, Fjala e Lirë Fjala e Lirë Shkrimet që...

Pamje nga Shkodra

Pamje nga qyteti i Shkodrës... Pamje nga Shkodra Grand Hotel Europa Hotel Rozafa Katedralja e Shkodrës Kisha Françeskane Kisha Zoja e Shkodrës Xhamia "Ebu Beker" Pamje nga Kalaja "Rozafa"

Gjergj Kastrioti – Skënderbeu – mbret i Shqipërisë dhe Maqedonisë

Skënderbeu eshte njohur si Mbret i Shqiperise dhe Maqedonise qe ne vitin 1458. Fakte qe publikohen per here te pare. nga nacionalalbania.com më 22...

Sport

Klubi i futbollit "Vllaznia" Klubi i futbollit "Vllaznia", është klubi i futbollit të qytetit të Shkodrës. KF Vllaznia ka qenë nëntë herë kampione e...

Mirënjohje

Mirënjohje për ndihmësit dhe bashkëpunëtorët Një falenderim të veçantë dua të bëj për z. Jozef Bushati, pa ndihmën e të cilit faqja e Shkodrës...