WikiPedia Shoku im Arshi Pipa Sami Repishti është shkrimtar, humanist dhe historian shqiptar. Ka shërbyer shumë për njohjen e çështjes shqiptare në perëndim. Përmbajtja 1 Jeta 2 Angazhimi intelektual dhe atdhetar Jeta Lindi në gjirin e familjes së Hafiz Ibrahimit dhe Hava Bushatit...
Shkrime me interes: - Familja Marubi - Historia e kalasë Rozafa - Emri i kalasë Rozafa - Statutet e Shkodrës - Shkodra dhe motet - Rrethimi i Shkodrës HISTORI SHKODRANE - Shkodra dhe motet I – nga Hamdi Bushati - Qyteti i Shkodrës - Zanafilla e Shkodrës - Rrethimi i...
- nga Qemal Stafa Dëshmia e rrallë dhe e bujshme e 75-vjeçarit Beqir Ramazan Xhepa. Ku strehohej Qemali, marrëdhëniet me Enverin dhe të gjitha prapaskenat e eliminimit të tij... -- nga Dashnor Kaloçi, "Gazeta Shqiptare" - 10 Mars 2003 Por...

Shkrime me interes: Familja Marubi Historia e kalasë Rozafa Emri i kalasë Rozafa Statutet e Shkodrës Shkodra dhe motet Rrethimi i Shkodrës - Klementi XI – Albani HISTORI SHKODRANE - Kisha Zoja e Shkodrës - Kisha e Shirqit - Xhamia e Plumbit - Kisha ortodokse -...

| Histori | Malësi e Madhe | Gruda Artikuj nga gazeta "Malësia" Hoti Gruda Kuçi Kastrati Rrjolli Kryengritja e 1911 Prek Cali Cur Gjeloshi Malësorët prishin Shkodrën? Hoti në fokus Përgatiti: Ndue BACAJ, Gazeta "Malësia", shtator 2000 Hoti, një ndër pesë malet e Malësisë së Madhe, është ndër më të vjetrit, por...
-- Gjush Sheldija - Biografi Kryeipeshkvia Metropolitane e Shkodrës dhe Dioqezat Sufragane I ( shënime historike ) Gjithsejt: 68 faqe Shkarko në .pdf Shkodër, 1957-1958 Përmbajtja: Parathania nga Imz. Ernest M. Çoba Ipeshkëv, Ordinar i Arkidioqezat të Shkodrës. Përmbledhje e historisë së Shkodrës gjatë...
Lexo gjithashtu: Biografi Gjergj Kastrioti - historia e plotë Në bibliografinë I, "Gjergj Kastrioti - Skënderbeu" gjejmë materiale të ndryshme që lidhen me Skënderbeun, dhe sidomos me librat e Marin Barletit, i cili është edhe historiani dhe kronisti më i saktë...
-- nga Hans-Joachim Lanksch Në nji shkrim të viteve tetëdhjetë, i ribotuem më 1994 te revista »Hylli i Dritës«, me titull KUTELI ENDE I PAZBULUEM, Martin Camaj kishte shkrue, ndër të tjera: »Kuteli na paraqitet si letrar e njeri...
CUBAT - përgatitur nga Zef Ahmeti Metamorfoza- përgatitur nga Enis Sulstarova --- - Pavion për Fishtën - Fishta për gjuhën - Fishta pa veladon - Tregojnë për Fishtën - Fjalimi i panjohur - Poeti Kombëtar - Letër e pabotueme - Shkurorëzimi i poetit - Fishta-gjeniu pa varr -- nga Kolec Çefa,...
Dëshmi të kulturës së Rilindjes Evropiane në Shqipërinë e para periudhës osmane -- nga Tonin Çobani "Po kush ka qenë ky (Lekë) Dukagjini? Ai ka qenë sundimtari i këtij vendi dhe në të njëjtën kohë ligjbërësi i tij, mbasi ai ka hartuar...
- Reklama -

POSTIMET POPULLORE

TË PREFERUARA

MEDIAT SOCIALE

3,312TifozaPëlqe
0NdjekësNdjek
166NdjekësNdjek
3AbonentëAbonohu