13 C
Shkoder, AL
E mërkurë, 13 Dhjetor 2017.
Letërsia shkodrane Letërsia shqiptare trashëgon një fond të pasur vlerash nga krijuesit shkodranë. Që nga koha e Marin Barletit, në Rilindjen Kombëtare e deri pas Luftës së Dytë Botërore... -- nga Elsa Demo, Shekulli, 15 dhjetor 2007 Bedi PipaShkrime relevante: Arshi Pipa...

Ridvan Dibra (1959)

Letërsi :: Dibra auf Deutsch -- Vizito më tepër: http://www.albacenter.it/ridvandibra/ - RISITË NARRATIVE E STRUKTURORE TË RIDVAN DIBRËS Plagë të Moisiut... Rrëzimi i monumentit Dhjetë histori Lumenjtë Vëllimet e botuara: - THJESHT, poezi, 1989. Sh. B. “Naim Frashëri”, Tiranë. - PROSTITUTA E VIRGJËR, tregime,...
- fjalim me rastin e vdekjes së Mbretëreshës shqiptare Geraldinë - tetor 2002.  Lindur në Durrës me 18 janar 1935. 14 vjeç fillon të marrë pjesë në grupet ilegale kundër diktaturës. Mbaron në dy vjet e gjysëm studimet në Fakultetin...

ARSHI PIPA – poezi

Letërsia shkodrane Letërsia shqiptare trashëgon një fond të pasur vlerash nga krijuesit shkodranë. Që nga koha e Marin Barletit, në Rilindjen Kombëtare e deri pas Luftës së Dytë Botërore... Shkrime rreth autorit: Arshi Pipa-- njeriu dhe vepra Shoku im Arshi Pipa...

Shoku im Arshi Pipa

Letërsia shkodrane Letërsia shqiptare trashëgon një fond të pasur vlerash nga krijuesit shkodranë. Që nga koha e Marin Barletit, në Rilindjen Kombëtare e deri pas Luftës së Dytë Botërore... Shkrime rreth autorit: Arshi Pipa-- njeriu dhe vepra Arshi Pipa - poezi ...
Letërsia shkodrane Letërsia shqiptare trashëgon një fond të pasur vlerash nga krijuesit shkodranë. Që nga koha e Marin Barletit, në Rilindjen Kombëtare e deri pas Luftës së Dytë Botërore... Shkrime rreth autorit: Arshi Pipa - poezi Shoku im Arshi Pipa --...
Letërsia shkodrane Letërsia shqiptare trashëgon një fond të pasur vlerash nga krijuesit shkodranë. Që nga koha e Marin Barletit, në Rilindjen Kombëtare e deri pas Luftës së Dytë Botërore... -- nga Kujtim M. Shala, "Bota Sot", 6 dhjetor 2003 VOX-i I ANTON...
Mbi librin me intervista, me të njëjtin titull, të poetit Gjekë Marinaj -- nga Arben Çokaj, 26 nëntor 2003 Poeti Gjekë Marinaj ka ndryshuar stil. Ai nuk e ka për zor të luajë edhe rolin e gazetarit, që me pyetjet...
- Punoi si mësues dhe në sektorin e kulturës dhe si bibliotekar në bibliotekën “Marin Barleti” të Shkodrës. I njohur si poet dhe hartues këngësh. Aleksandri botoi dhe në të njëjtën kohë shkruante poezi disidente. Nga botimet po përmendim:...

Anton Çefa (1935)

-- nga Ledia Dushi Gazeta Shqiptare, 10 qershor 2002 MOTIV I HERSHEM SHKODRAN Ka lindur në Shkodër më 1935. Student dhe pedagog i shkëlqyer, studiues dhe krijues i talentuar, por mbi të gjitha njeri i përkryer zgjodhi atë... më të...

TË PREFERUARA

REKLAMA

- Reklama -

POSTIME POPULLORE

SOCIALE

0TifozPëlqim
157NdjekësNdjek
4AbonentëAbonohu