Gjergj Fishta – specielt

0
1538

Hele hjemmesiden er på albansk, en del af det er på engelsk, og nogle skrifter kan være på andre sprog også. Vi har skabt nogle hovedsider på forskellige sprog, bare for at gøre en præsentation af byen og amtet Shkodra. Jeg håber du vil nyde det!

Gjergj Fishta (1871-1940) Den første albanske forfatter foreslået til Nobelpris, prosa forfatter, digter, oversætter. “Militant af albansk litteratur” – beskrevet af Lasgush Poradeci. “National albansk digter” – Eqerem Çabej. I 1913 udgav han bogen “Mrizi i Zanave” (Højlys dag resten af ​​Zanas), og efter 35 års aktivitet, i 1937 kommer “The Highland Lut“, et volum på 17.000 vers, som blev nævnt som det albanske Iliaden eller Bibelen af albansk Fosterfader. Fishta var formand for Kongressen i Monastir…

| mere på Engelsk…

LEAVE A REPLY