part01
part02
kryesore historiku aktivitete gazeta botime tetjera
 

Aktivitete gjatë vitit 2017

- Presidenti Nishani në Simpoziumin “Historia e Mirditës në mes të katedraleve dhe kapedanëve”: Ne nuk mund të harrojmë, jo për t’u hakmarrë!
- 15 vjetori i Muzeut Etnografik “Ivezaj”
- Përkujtohet revolta e Spaçit
- Paraqitja e dy librave, me autor Preg Cub Lleshi
- Shoqata Atdhetare "Dukagjini” sjell Malsorët e Rugovës në Bibliotekën “Marin Barleti”, në Shkodër
- Po me fortifikim ç’ patën?
- Muza e Alpeve 2017
- Përnjohje
- Në Qeresh
- U vendosën pllakat perkujtimore
- Shoqata Atdhetare “Dukagjini”, përsëri në bibliotekën “Marin Barleti”, me krimjitarinë e Prele Milanit
- KONFERENCЁ SHKENCORE "100 vjet arsim dhe kulturë nё Dukagjin"
- Dukagjini "Nderi i Kombit"

- Lotajt e Shalës
- Manifestimi "Zëri i vëllazërimit 2017"

Aktivitete gjatë vitit 2016

- Një traditë kulturore
- Paraqitja e librit "Gjurajt"
- Ndrekë Luca në pendën e dr. Luigj Martinit
- Dy takime dhe shumë kujtime

Aktivitete gjatë vitit 2015

- Dukagjini - rrugëtim në gjenezë
- I paharrueshëm gjaku i të rënëve në luftën për liri
- Paraqitja e romanit "Guxo...", të autorit Fadik Kraja
- Në 15-vjetorin e themelimit të Shoq. "M.Dreshaj"
- 90-vjetori i Martin Camajt
- Mehmet Shpendi në piedestalin historik
- Në Kosovë...

Aktivitete gjatë vitit 2014

- Ekspozita "Shan Pici - 1938"
- Manifestimi tradicional "Zeri i Vëllazërisë - 2014"
- Një muze etnografik në Tuz - i veçantë në të gjitha hapësirat shqiptare
- Misteret e një Kreshte

Aktivitete gjatë vitit 2013

- Prezantimi i librit "Atentati që tronditi dy shtete"
- Bashkë mund të bëjmë më shumë
- Biznesmeni Ndue Ftoni, "Nderi i Shqoqatës Atfhetare Dukagjini"
- Dodë Tahiri, kreshniku i portës shqiptare
- Prezantimi i librit "Mjegull" i poetit Lazër Kodra
- Shoqata Atdhetare Dukagjini në 10-vjetorin e saj
- Konferenca V e shoqatës
- 10-vjetori i lumnimit të Nënë Terezës
- Veprimtari për Martin Camën
- "Mirënjohje" për Luigj Shalën dhe Ismail Bekën

Aktivitete gjatë vitit 2012

- Festa e numrit 100 të gazetës "Dukagjini"
- Manifestimi "Zëri i vllazërimit - 2012"
- Ekskursion nëthellësitë e shpellës së Çokut
- Gjakmarrja - plagë ende e pambyllur
- Monografia "Shoshi"
- "Shtatë shalianët"
- Dukagjini në 100-vjetorin e Pavarësisë
- 100 vjet Pavarësi, 100 vite drejt së ardhmes

Aktivitete gjatë vitit 2011

- Respekt për Gjovalin Likën, deputetin e zonës së Dukagjinit
- Promovimi i dy botimeve te anëtarit te shoqatës
“Atdhetare-Dukagjini”, Engjëll Gazhdaj
- Shoqata "Dukagjini" pjesëmarrëse në "Zëri i vllazërimit" - 2011
- Aty ku kujtesa takohej me dhimbjen
- Shoqata "Dukagjini", domosdoshmëni për komunitetin dukagjinas

Aktivitete gjatë vitit 2010

- Paraqitja e librit "Pengu i Diellit", me autor F.Kraja
- Kur moshës i bëhet sfidë - &5-vjetori i Vasfi Dukës
- Pjetër Gjoka - Qytetar Nderi i Shkodrës
- Manifestimi "Zëri i vëllezërimit - 2010" - Kosovë
- Paraqitja e librit "Vikamat e heshtjes"
- Nga vizita në Rumani
- Ceremoni përkujtimorepër piktorin Lin delia
- Njoftim
- Kronikë nga vizita e Presidentit Topi në Theth
- Konferencë shkencore: Martin Camaj
- Pejë: Të ndarë e të pambrojtur
- Camaj, në fokusin e konferencës, Tiranë
- Martin Camaj, nderi i kombit
- Gjakmarrja, realitet apo retorikë

 
part03