Artikuj nga gazeta "Malësia" Hoti Gruda Kuçi Kastrati Rrjolli Kryengritja e 1911 Prek Cali Cur Gjeloshi Malësorët prishin Shkodrën? Turizëm malor Turizmi malor po tërheq gjithnjë e më shumë të apasionuar pas tij, sidomos turistë...

Nga FATOS BAXHAKU, Gazeta "Shqip", 8 shkurt 2009 Drini është fryrë ca frikshëm nga shirat e rreptë, që kanë përfshirë Veriun në këto ditë shkurti... ...

-- nga Shefqet Dibrani, Zvicër, 9 fror 2003. Numri më i ri i revistës “Urtia” 1-2 (15) dhjetor 2002, që e botojnë studentët e teologjisë...

P. DONAT KURTI, O.F.M. - "SHKOLLAT"  Ne ndërgjegjen kolektive shqiptare është ngulitur nga shkatërruesat e saj viti 1887. Kaluan më shumë se 10 vjet...

- Klementi XI – Albani HISTORI SHKODRANE - Kisha Zoja e Shkodrës - Kisha e Shirqit - Xhamia e Plumbit - Kisha ortodokse - Sahati i Inglizit - Teatri shkodran Gjurmë dhe...

-- marrë nga Reportazh HISTORIA E DREJTUESIT TE KOMITETIT QENDROR QE SHPEJT U QUAJT "ARMIK I POPULLIT", VUAJTJET, SFIDAT DHE SAKRIFICAT E NJE NENE PER...

Fitues i çmimit "Penda e Argjendë" poezi, 1999 S'MATEM ME TË SOTMEN E DIKUJT, POR ME TË DJESHMËN TIME Intervistë Cili është vendi i letërsisë në...

-- shkruar nga Prof. Flamur Tartari Eshte kenaqesi i madhe qe sot ne te kujtojme disa nga intelektualet e shquar te kombit tone, te...

-- nga Ferid R. Hoti Dr. Ferid R. Hoti ka lindur në Shkodër më 21.11.1943 në një familje të vjetër qytetare, të njohur për...

Çdo vit Shkodra furnizon karnavalet e Venecias me 30 mije maska. Prej pese vjetesh prodhimet e laboratorit shqiptar jane me te kerkuarat, per shkak...

-- nga Rezarta Delisula, Gazeta Shqiptare, 22.02.2003 Jeta e 88-vjeçares Tonine Fishta, e cila ruan fotot e pabotuara ku protagoniste ka qenë edhe vetë....

HISTORI SHKODRANE - Shkodra dhe motet I - nga Hamdi Bushati - Qyteti i Shkodrës - Zanafilla e Shkodrës - Rrethimi i Shkodrës * * * - Historia e 'Rozafës' - Historia...

“Vera Fantastike” - poezi - Shtëpia Botuese Camaj-Pipa Shkodër 2003 Një paraqitje e shkurtër SOKOL ZEKAJ eshte nje autor i brezit te viteve 90, kur dhe doli me...

Shkrime me interes: - Familja Marubi - Historia e kalasë Rozafa - Emri i kalasë Rozafa - Statutet e Shkodrës - Shkodra dhe motet - Rrethimi i Shkodrës HISTORI SHKODRANE - Shkodra...

Refleksione mbi Shkodrën Koha Jone - 30.09.2002 Ky qytet të fut ne mendime të thella dhe të trishton. Të trishton sepse nuk jeton si nje...

- Klementi XI – Albani HISTORI SHKODRANE - Kisha Zoja e Shkodrës - Kisha e Shirqit - Xhamia e Plumbit - Kisha ortodokse - Sahati i Inglizit - Teatri shkodran Ish Muzeu...

"100 vjet teatër në Shkodër" Në kuadër të aktiviteteve që u zhvillohen me rastin e 90-vjetorit të Pavarësisë, në hollin e teatrit "Migjeni" u...

Lidhur me veprën "16 shekuj" të Ramadan Sokolit. Botim i Shtëpisë Botuese "EURORILINDJA". Tiranë, 1994. Me emrin e Ramadan Sokolit është e lidhur historia...

Kjo emblemë e zmadhuar i përket fisit të Balshajve, dhe tani është emblema zyrtare e qytetit të Shkodrës. Për arsye të regjimit komunist...

- Klementi XI – Albani HISTORI SHKODRANE - Kisha Zoja e Shkodrës - Kisha e Shirqit - Xhamia e Plumbit - Kisha ortodokse - Sahati i Inglizit - Teatri shkodran -- nga...